úterý 25. listopadu 2008

Lisabonská smlouva, obsah a text Lisabonské smlouvy

Lisabonská smlouva, plné znění Lisabonské smlouvy, kompletní text Lisabonské smlouvy ke stažení

Přinášíme aktuální smlouvu, kterou je Lisabonská smlouva. Lisabonská smlouva, nebo-li také smlouva pro Evropu, nebo smlouva z Lisabonu je aktuálně projednávána českým Ústavním soudem. Lisabonská smlouva vyšla v oficiálním překladu v úředním věstníku Evropské unie. Kompletní text Lisabonské smlouvy v plném znění si můžete aktuálně stáhnout na našich stránkách.

Ústavní soud právě rozhoduje zda je Lisabonská smlouva v souladu s naším Ústavním pořádkem, nebo je s ním v rozporu.

Lisabonská smlouva, text Lisabonské smlouvy ke stažení zde - Lisabonská smlouva text

12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Díky za text a obsah lisabonské smlouvy. Teď ještě aby nám jí Kalus podepsal.

Anonymní řekl(a)...

OSUD.cz na Facebooku
Stát se fanouškem
13.10.2009 - jiří mašek - Společnost, morálka, politika Další kníže Václav mění evropské dějiny a Češi mají šanci se 20 let po Listopadu konečně semknout a držet spolu

Už nejenom z Bílého domu, i do Evropy přichází mráz. A to fyzicky i jinak.

Možná bychom se měli zastavit a bez ohledu na to, jestli jsme vpravo, nebo vlevo, nahoře nebo dole, svého prezidenta podpořit. Stojí nyní sám jako hradba proti globálnímu nástupu korporátního fašismu. Ani já jsem mu dlouhé roky nemohl přijít na jméno, ale v této době stojím plně za ním. Buď však budeme stále žít v minulosti a v obavách z budoucnosti, anebo prožijeme přítomnost.

Zůstal už jediný Klaus, kdo nyní již zcela sám brání nástupu nové pro lidstvo zhoubné ideologie. Ideologie peněz a moci. Byl to právě on, který již před vstupem ČR do EU požádal okultním rituálem na Blaníku o ochranu blanických rytířů.

To, že Evropská Unie najíždí na zrůdný totalitní model, mohou pochopit už i ti, kteří chápou o něco pomaleji a kteří ještě před pár lety hlasovali pro vstup do EU, či snahy EU vehementně podporovali. Zopakujme si to: Evropská Unie nenabízí NIC. NIC pro občany Evropy, ale mnoho pro ty, kteří vládnou a mnoho pro ty, kteří to celé financují.

Výhrůžky politiků Německa či Francie, či funkcionářů Bruselu o tom, že Čechům sesadí prezidenta, či změní Ústavu, by měly rozblikat červené světlo v hlavě i těm nejzabedněnějším politickým trotlům. Další světlo by se mělo rozsvítit ve chvíli, kdy víme, že Evropa chce do svého čela bývalého premiéra Británie Blaira, který si vysloužil největší posměšky celého světa za svůj přístup k Georgi Bushovi a pudlo-pato-řiťolízalskému řešení světových problémů doby.

Anonymní řekl(a)...

To, kam vede globální svět nám ukázala globální krize. Poté, co byli v tichosti zlikvidováni domáci zemědělci, domácí potravinářští výrobci a malé firmy, stáváme se plně závislí na bruselském ústředí a libovůli (v tomto případě spíš zlovůli) někoho v pozadí.

Tenhle startující model je ještě několikrát horší, než slavná RVHP. Ne, děkuji, opravdu nechci zase čekat měsíc, než někde dostanou toaletní papír poté, co ho budou vyrábět pouze dva výrobci na světě a z důvodu nějaké epidemie rapidně stoupne poptávka po utírání zadků. Ne, opravdu nechci jezdit automobilem 25 km do hypermegasupermarketu za město, aby získal slevu 15,- Kč! Chci chodit ke svému zelináři, svému lahůdkáři a svému Vietnamci do večerky.

Zatímco je ještě možné v případě potřeby jet demonstrovat do Prahy a umravnit své poslance či členy vlády, je už zhola nemožné cestovat na demonstrace do Bruselu a ve změti betonových monster hledat "své" poslance či členy Evropské komise. Nehledě k tomu, že každý demonstrant po schválení Lisabonské smlouvy může být na místě prohlášen za protistátního teroristu a za určitých okolností dokonce na místě zastřelen.

Je smutné, avšak jistě ne překvapivé, že proti své zemi a zájmům jejích občanů nyní stojí zejména novináři masmédií, vesměs již plně vlastněných zahraničními vlastníky. Že proti ní stojí i novináři České televize, kterou si všichni povinně platíme, je o to smutnější. Slyšet Václava Moravce či Veselovského je někdy jako by mluvil mluvčí Evropské Unie přímo z Bruselu. Smutná ukázka pohrdáním novinářskou nezávislostí, když už ne prací pro občany své země.

Drazí spoluobčané, dostáváme unikátní šanci. Je jen na nás, jak ji využijeme.

Bylo by fajn, kdyby Klaus se svým jádrem moudrých poradců nyní koncipoval nějakou novou politickou stranu či hnutí, do jejíhož čela by se postavil. A z této platformy a v pozici silného opoziční evropského lídra navrhnul zcela nový jízdní řád pro Evropu. Jsem přesvědčen, že by se milióny Evropanů k této vizi přidaly ihned, další později.

Z druhé strany, pokud by se s Václavem Klausem nedej a opatruj Bože, něco stalo, nebo by Česko začalo čelit ještě většímu politickému tlaku cizáků, Češi by už snad zřejmě (postupně) vyšli do ulic a začali plnit náměstí. A asi už by nebyli tak hloupí, že by zůstali u cinkání. Je zde mnoho možností občanské neposlušnosti, včetně generálních stávek, zablokování dálnic a letišť, hranic, odmítnutí placení daní a spousta dalších možností.

Že už to lidem dochází svědčí i neuvěřitelná 91% (!) podpora v prezidenta telefonickém hlasování pořadu Partie v nedělní Primě, kde byl hostem i Ladislav Jakl, nebo téměř 60% podpora v hlasování Události a komentáře, navzdory tomu, že moderátoři vedou diskuse zcela závisle a nevyváženě.

Možná už lépe chápete, proč vedení země spadlo do rukou zrovna rabína Fischera, kterého nikdo nevolil a nikomu se nezodpovídá. Možná už lépe chápete ty "ústavní tanečky", možná už lépe chápete, kdo se pokusil obejít v ČR její občany.

Ale i navzdory Fischerovi, ústavním soudcům a "českým" novinářům je možné tuhle bitvu a možná i válku vyhrát. Možná to bude trošku bolet, ale určitě méně, než by to bolelo za pár měsíců, či let. Pokud by to ještě vůbec bolelo a Evropané se nepropadli na dlouhé desítky let do společenské amnézie.

Záleží totiž na nás. Právě teď, právě v naší malé/velké zemi, která v některých údobích dějin stává se rozhodujícím kolbištěm sooupeřících sil pro věci příští.



Mnou založenou skupinu na Facebooku
FUCK OFF Lisabon Treaty style EU / jste jedničky! podpořilo za den a půl 229 členů. Připojte se i vy, přichází čas, kdy musíme odložit pasivitu a nezájem. Je třeba bránit svou vlast a svobodu. Třeba to půjde i beze zbraní, prokážeme-li pevný záměr.

Anonymní řekl(a)...

Více než 10 let jsem zcela nechápal, proč různí lidé z různých zemí ničí majetek druhých lidí ve jménu boje proti globalizaci. Bohužel, musím přiznat, že jsem měl po celou dobu zavřené oči a nechtěl jsem nic vidět.

V posledních letech, a to nejen díky Lisabonské smlouvě, jsem plně a beze zbytku pochopil důvod behaviorismu výše uvedených lidí bojujících proti jedné části zla, které se na nás řítí, a to i přesto, že se s tímto způsobem boje neztotožňuji.

Výše uvedenými slovy jsem chtěl zdůraznit, že zcela a bez pochyby stojím za prezidentem Václavem Klausem a za jeho dnes už osamoceným bojem proti zkorumpovanosti a koruptivitě celé EU. A to i přesto, že například nesouhlasím s jeho názorem na globální oteplování. Koneckonců, i na tuto oblast má celá Unijní a Lisabonská šaškárna již delší dobu negativní vliv.

Co bylo příčinou náhlé změny názoru například Irů vůči LS? Dle mého názoru jednoznačně vyhrožování celému státu ve smyslu různých sakcí ruku v ruce s korupcí. Důkazem je například více než emocionální vyjadřování k tématu mluvčím Sudetských Němců! Jemu nejde o nic jiného než o "prachy", to je zcela zřejmé. Dalším příkladem je vyhrožování tzv. pseudounijních pseudopředstavitelů nalezením, samozřejmě nezákonného, způsobu odstranění Václava Klause jako překážku k dosažení jejich lobbistických a megalomanských cílů. Je až s podivem, že tyto a jim podobné situace vždy způsobila nepatrně malá skupinka lidí či jednotlives sám.

Je to věc názoru, nicméně ten, kdo LS podporuje, by se měl nad sebou zamyslet. Proč? Protože každý takový souhlas má hodnotu pomyslného naříznutí větve, na které sedí. A že ta pomyslná větev již dlouho nevydrží, je zbytečné zdůrazňovat.

Když už UE vnikla, měla zůstat na konečném stavu 9, resp. 15 zemí. Její rozšíření totiž způbilo řetězovou reakci, kterou již nelze zastavit a která semele všechny bez rozdílu. Každý totiž musí vidět to, že EU nezvládá prakticky vůbec nic, co nebylo žádným problémem před jejím rozšířením.

Příklad č. 1. Lidé v tehdejším západním Německu dodnes nadávají, že se jejich vláda uvolila spojit s tehdejším východním Německem.
Příklad č. 2. Když tehdejší prezident Václav Havel v živém přenosu z rádia hovořil o významu rozdělení Čech a Slovenska, nijak jsem tomuto rozhovoru nepřikládal význam se tím zabývat. Bohužel jsem si dostatečně neuvědomil souvislost, že ten samý prezident při svém nástupu do úřadu vydal amnestii v takovém rozsahu, že se s jejími důsledky potýáme dodnes a jejich zvládnutí nepřipadá v úvahu. Takovýto čin považuji za totálně nesmyslný a alibistický v kontextu s dnešní dobou.
Příklad č. 3. Téměř každý jistě sledoval eufórii před a při přijetí měny Eura Slovenskem. Jak je možné, že tu samou eufórii není možné spatřit dnes?

Co mají společného tyto příklady? Společným jmenovatelem je snaha udělat z lidí ovce, blbce, sebrat jim i to málo z jejich práv, rozhodovat o tom, jak budou žít a kdy nebo dokonce zda vůbec budou žít apod.

O totéž se snažil i Hitler nebo Stalin a do jisté míry se jim to dařilo. A jak to dopadlo? Muselo zahynout mnoho lidí, další museli trpět a téměř celý svět byl zničen. Proč? Jen kvůli totální idiocii a debilitě(odborně mentální retardaci) včetně obohacení se na úkor druhých apod. Podobný, ne-li stejný, scénář se odvíjí v současné době. Chybí již jen válka.

Možná, že někteří čtenáři mého příspěvku odsoudí jeho obsah jako zmatený a nesmyslný. To jsou však Ti, kteří se rekrutují z lidí, kteří jsou zdrojem všeho negativního a jsou plně zodpovědni za současný stav.

I přesto však věřím, že se najdou i tací, kteří si vyberou to své "srdeční" a v neposlední řadě pochopí, že nelze vyjít vstříc všem názorům či postojům. A věřím také, že jich bude drtivá většina.

Děkuji všem za věnování času mému i ostatním příspěvkům.

hovorka11 řekl(a)...

Jsem pro LS.
Jen aby jsme jim nezavedli naši zkorumpovanost, pak by se to zhroutilo.

Jean řekl(a)...

Hlavně ať nepodepisuje! Vždy jsem měla Klause za nastrčenou loutku a politického hlupáčka, ale tím, že se otevřeně postavil proti Lisabonské smlouvě mě mile překvapil. Kdyby ji podepsal, tak by ČR naprosto ztratila svou suverenitu a Česká republika by byla přímo podřízena pánům v Bruselu. Kdo ví, co by s námi udělali.

Anonymní řekl(a)...

Vždy jsem měla Klause za poměrně chytrého a inteligentního,ale až tak chytrého.Je fakt dobrý,hlavně,že se ,jak se říká - nep....re v síni.Že my tu naši samostatnost a suverenitu dokazujeme vždycky nějak pokrouceně.

Anonymní řekl(a)...

Klaus není ani odvážný ani inteligentní.Po 20 letech potácení se mezi "jeho" pojetím kapitalismu a demokracií máme skutečnou možnost být evropany se vším všudy.Klaus je stejná kreatura-jakou byl jím opěvovaný Beneš a žene nás do náruče Ruska (což jeho lidé dělali prakticky od roku 1992-viz K.Vary,centrum Prahy apod.)

Anonymní řekl(a)...

Něco tak devótního...(např. Bylo by fajn, kdyby Klaus se svým jádrem moudrých poradců... ... a mnoho jiných) se jen tak nevidí. Přečtěte si důkladně Lisabonskou smlouvu a snad pochopíte, že v ní je všechno jenom ne útok na naši nezávislost. Jak ostatně 26 zemí k tomuto pochopení nepotřebovala idiota Jakla a jeho kmotra Klauna.

Anonymní řekl(a)...

LISABONSKÁ SMLOUVA: změní se hodně když je už podepsaná a vsázím se že HODNĚ ovlivní naše životy!

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jak a kde se mohu bránit proti psychické šikaně,která panuje na pracovišti, a která pramení od zaměstnavatele na podřízené?? Předem děkuji za radu!

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, položte svůj dotaz například zde: http://pravniporadna.propravo.cz