pátek 7. prosince 2007

Spouštíme blog Smlouvy zdarma

Vždycky jsem si říkal, že sepsat dobrou smlouvu není zas taková práce. Stejně tak, jako si zkontrolovat smlouvu, kterou nám dal někdo jiný, před tím, než ji podepíšeme. Myslím si, že na tom opravdu není nic těžkého, pokud tedy před vámi neleží smlouva například o koupi jiné společnosti včetně jejích pohledávek, zaměstnanců, majetku a smluvních závazků. Takové smlouvy mívají několik set stran a jsou pro ne-právníky již příliš složité a nesrozumitelné. Na druhou stranu si uvědomuji, že většina občanů nemá právní vzdělání a pro některé je právní jazyk, který smlouvy v drtivé většině obsahují, nepochopitelný. Navíc nezbytné dohledávání odpovídajících zákonů před uzavřením smlouvy samotné, abychom měli jistotu, že uzavíráme kvalitní smlouvu, již tvoří problém ledaskomu. Dokonce si myslím, že spousta lidí se nikdy o právní předpisy, které se týkají jimi podepisovaných smluv, nikdy nezajímala ani je nehledala.

Na tomto blogu v budoucnu najdete rady, tipy, návody a doporučení jak uzavírat správné smlouvy. Tedy takové smlouvy, které vám v budoucnu nepřinesou zbytečné potíže. Dále zde budu publikovat nejrůznější postřehy, které se týkají smluv a vůbec o smluvní problematice v České republice.

Věřím, že tento blog pomůže čtenářům k lepší orientaci v oblasti uzavírání smluv a přispěje k zvýšení jejich právního povědomí v této oblasti vůbec. Neostýchejte se mi napsat, pokud by vás nějaké téma zaujalo, nebo jste zde nějaké téma postrádali. Také budu rád, za vaše příspěvky do diskuse pod jednotlivými články, na které se budu snažit odpovídat jak nejrychleji to půjde.

Tak tedy pěkné čtení!!!

Autor blogu

Žádné komentáře: