úterý 8. ledna 2008

Nový zákoník práce ke stažení zdarma - aktuální, platné znění

Nový zákoník práce ke stažení v několika formátech. Zákoník práce je nejdůležitějším právním předpisem pro úpravu pracovních a pracovněprávních vztahů. Nový zákoník práce platí již od 1.1.2007, tedy více než rok. Pro mnohé zaměstnavatele a zaměstnance je pořád velkou neznámou, což je dáno dlouho platným starým zákoníkem práce, který byl publikován ve Sbírce zákonů pod číslem zákona 65/1965 Sb.

Nový zákoník práce najdete pod číslem zákona 262/2006 ve Sbírce zákonů ČR.

Přinášíme aktuální znění zákoníku práce včetně všech novelizací. Aktuální znění zákona č. 262/2006 Sbírky zákonů ČR vám nabízíme ke stažení zdarma ve třech formátech.

podle právního stavu k 27.2.2008 (zdroj Sbírka zákonů ČR) - aktualizováno


Aktuální znění zákoníku práce 2008, zákon č. 262/2006 ve fromátu .doc ke stažení zdarma zde
Aktuální znění zákoníku práce 2008, zákon č. 262/2006 ve fromátu .rtf ke stažení zdarma zde
Aktuální znění zákoníku práce 2008, zákon č. 262/2006 ve fromátu .txt ke stažení zdarma zde


Aktuální znění zákoníku práce 2011
Zákoník práce 2011

22 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Měl bych dotaz píšete že je to aktuální zákonék práce a jak známo od 1,1,2008 je, ale když dokument stáhnu tak má psano "ze dne 21. dubna 2006" to už je drobet staré tak jak tomu tedy je?
Děkuji za odpověď

Martin Marek řekl(a)...

Dobrý den. Děkuji za připomínku.

Ano zákoník práce je v platném a aktuálním znění. Datum o kterém píšete, je datum, které značí kdy byl zákon přijat - tj. podepsán prezidentem.
Uznávám, že je to pro laika nadbytečná informace, ale takový je standard.

Zde nabízené znění zákoníku práce je aktuální k dnešnímu dni. Větší novela se chystá, ale zatím nebyla přijata.

Ve sbírce zákonů by měl v průběhu dubna vyjít nedávný nález Ústavního soudu, který ruší některá ustanovení zákoníku práce, ale dokud nález nevyjde ve Sbírce zákonů ČR, tak platí zákoník práce v současném znění.

Ihned jak nález bude publikován ve Sbírce aktualizuji současné znění zákoníku práce na tomto blogu, aby návštěvníci blogu měli k dispozici vždy platné znění.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den.
Mám takový dotaz pracuji v pracovním poměru dohoda o provedení práce.Vztahuje se k tomuto pracovnímu poměru príplatek za svátek?
Děkuji

Martin Marek řekl(a)...

Dobrý den, na dohodu o provedení práce se příplatek za práci ve státní svátek nevztahuje. Stejně tak nemáte nárok na dovolenou či nemocenskou. Tyto nároky jsou automaticky spojeny pouze s pracovním poměrem založeným pracovní smlouvou.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,mám na Vás dotaz.Zaměstnavatel pro nás nemá práci,zůstali jsme doma do konce roku a budeme mít 60% z platu.Budeme mít zaplacené vánoční svátky nebo nám náleží jen 60 /
Děkují za odpovědˇ

Anonymní řekl(a)...

dobrý den - zákoník v platném a aktuálním znění není, 12.3.08 ústavní soud zrušil některá ustanovení (kupříkladu §4). kobyla

Unknown řekl(a)...

Mám dotaz. Chceme s jednou paní uzavřít dohodu o pracovní činnosti. Tuto práci bude vykonávat na základě živnostenského listu. Bude si tato paní hradit sama zdravotní a sociální pojištění a platit daně, nebo to musíme zařídit my?
Děkuji za brzkou odpověď.

Anonymní řekl(a)...

Dobry den.Chtel jsem se zeptat na kolik dní mam pravo pred svatbounktera se kona v sobotu.dekuji za brzkou odpoved.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,mám zaměstnance,který je na dočasné prac.neschopnosti od 2.2.09 do 28.2.09.Bude se z jeho náhrady mzdy za prvních 14.dní odvádět sociální a zdravotní pojištění.Někde jsem se dočetla,že pojisné se neodvádí,pokud je nemocen celý měsíc.Děkuji

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
mám uzavřenu prac.smlouvu na směnný provoz tzn.ranní a odpolední směnu,ale od začátku mého nástupu(1.3.2008)dělám kr. a dl.týden.Zaměstnavatel mi tvrdí,že díky tomu nemám nárok na 20dní řádné dovolené nýbrž jen 14dní.Měsíčně mám odpracováno 165-176hod.a mám to i uvedeno na výplatní pásce.Prosím o radu a předem děkuji.

Anonymní řekl(a)...

zdravim. mam smlouvu na dobu neurcitou,jsem dlouhodobe na nemocenske(uz 10 mesicu po operaci patere).tovarna krachuje a zavira se.nabidli mi moznost vypovedi dohodou s odstupnym.doted mi nemocenske davky chodili z podniku.kdyz pristoupim na dohodu,co se bude dit potom?dekuji

valvasek řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
valvasek řekl(a)...

Dobry den,pracuji na směny,od 1.6.nam změnili pracovni dobu a to
den-6-17 hod
noc-16.45-3.45 hod
a zajimalo by mě jestli mam ze zakona narok na noč.a odpol.připlatky a jak se to počita-kolik hodin musim v určite době odpracovat.A nebo zaleži jen na podniku co mi zaplati.děkuji za odpověd V.V.

Anonymní řekl(a)...

Dobry den. Potreboval bych vedet jestli mi muze dat zamestnavatel dvou mesicni vypovedni lhutu,pokud se stehuji do jineho okresu. Dekuji za odpoved.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli zaměstnavatel má právo mi 3 týdny před nástupem na dovolenou říci že mi jí přesouvá o týden později.
Z důvodu velkého počtu nemocných v práci.
Předem děkuji za odpověd.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den mám dotaz jak těžká břemena se mohou nést 2 pracovníci. Děkuji Karas

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, mám takový dotaz.. uzavřela jsem dohodu o pracovní činnosti. a zajímalo by mě, jestli v této dohodně o pracovní činnosti se platí práce o svátcích jako 100% navíc.. děkujiii

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, měl bych otázku skrze dovolenou.Mam práci kde mi prodlužuji praci každé 3 měsice.A prý nemám nárok na dovolenou.Už tam pracuji 8 měsíců.Můžou si to dovolit??

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, mám dotaz, pracuji u obce na VPP na dobu určitou a z důvodu počasí - déšt jsme byly posláni domů ale s tím, že musíme chybějící hodiny dopracovat jindy. Musíme tyto hodiny dodělat, nebo máme nárok na prostoje ? Děkuji za odpověd.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
onemocněl mě v práci asistent a jeho práci musím vykonávat beze zbytku za něj.Mám nárok po nějaké době na část jeho platu nebo nějakou náhradu?

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,stal se mi úráz v práci v 16:30 hodin,nahlásil jsem jej v 7 hodin ráno následujícího dne. Celou tuto dobu jsem byl v práci ,kterou jsem ukončil odchodem k lékaři. Je to v souladu se zákoníkem práce? Nebo je tam nějáká doba,do kdy musím úraz nahlásit? Děkuji za odpověď

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den mám dotaz: má zaměstnavatel právo odmítnout mé podání výpovědi? A odvětit tím, že připravý výpověď svou? Víte nevadí mi to ale co když tam bude neco, kvůli čemu jej nebudu chtít podepsat? Jak mám toto řešit? Moc děkuji.